Binder en ErasmusMC genomineerd voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016

De genomineerden voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016 zijn bekend. Met deze jaarlijkse terugkerende prijs vraagt het Nationaal Groenfonds aandacht voor vernieuwende groene projecten en initiatieven. Het thema van de Natuurprijs is dit jaar ‘Natuur verdient verbinding’. De genomineerde projecten maken kans op de Natuurprijs 2016 van € 10.000,-. De winnaars van de Natuurprijs 2016 worden op 3 november bekend gemaakt.

Binder wint landelijke Heem-Natuurprijs 2016

Met de inzending van het daktuinproject ‘Natuur- en Fruitboomgaard Hofbogen Rotterdam’ heeft Binder Groenprojecten uit Poortugaal de Landelijke Heem-Natuurprijs voor de derde keer gewonnen.

Het was alweer de zevende keer dat Heem de Natuurprijs voor het beste en meest aansprekende natuurontwikkelingsproject uitreikte. Dat Binder deze prijs voor de derde keer wist te winnen kan absoluut een unicum worden genoemd. Het doel van Heem is natuurlijk groen, en daarmee natuur, dicht bij mensen te brengen en bij te dragen aan de biodiversiteit in Nederland. Het natuurlijke groen wordt toegepast in gemeentelijk groen, woonwijken, bedrijfsterreinen, industriegebieden en op daktuinen. Thod Binder, Rob Luyk (Binder) en Emile van Rinsum (directeur Rotterdams Milieucentrum) ontvingen de prijs afgelopen dinsdag uit handen van vakjurylid Peter Lubbers.

Omarm complexiteit!

Nederlanders vinden het beheer van de openbare ruimte nog steeds primair een verantwoordelijkheid van de overheid. De gemeente moet zorgen voor een schone, hele en veilige openbare ruimte. Maar het is al lang niet meer vanzelfsprekend dat ze deze taak ook zelf uitvoert.

Centrumplan Waddinxveen nu echt groen!

Zoals dat zo vaak geldt bij aangelegde projecten zijn de resultaten na een groeiseizoen pas echt zichtbaar. Zo ook het Centrumplan Waddinxveen waar Binder Daktuinen samen met de Koninklijke Ginkel Groep 22.700 m2 daktuin heeft aangelegd. Uiteraard willen we laten zien wat groen in stedelijk gebied doet!

CPW

Binder gaat weer uit zijn DÂK!

Van 22 juli tot en met 14 augustus 2016 kan heel Rotterdam DÂK weer op. Ook dit jaar is Binder Daktuinen partner en verrijst het pop-up stadspark om de hoek van de populaire Witte de Withstraat op Parking Thornico. DÂK is de plek bij uitstek om de Rotterdamse zomer te vieren, met live optredens, salsa, Rotterdamse DJ’s, film en sport.

DAKpark

binder-actueel-706x272-hospice

Binder helpt Hospice ‘De Reiziger’ in Barendrecht

In de laatste, terminale fase van het leven thuis worden verzorgd, is niet altijd mogelijk of wenselijk. Toch is juist dan vaak behoefte aan een huiselijke sfeer, waar vanuit betrokkenheid zorg en begeleiding wordt geboden. Hospice de Reiziger aan de Voordijk 332 te Barendrecht wordt zo’n plek. Een kleinschalig bijna-thuis-huis, waar gasten worden verzorgd door vrijwilligers, zorgverleners en familie – bijna net zoals thuis.

Kansen voor de bovenstad!

Kansen voor de bovenstad is de kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen. Met gastcurator Dirk van Peijpe van De Urbanisten en programma Duurzaam van de gemeente Rotterdam hebben we een dag samengesteld met als thema Next Level; wat betekent dakgebruik voor de stad en wat is er nodig voor een flinke stap vooruit?

Daklandschap Rotterdam

Binder behaalt PSO-erkenning!

Vanaf heden zijn wij een PSO-trede 3 gecertificeerd bedrijf. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat Binder Groenprojecten niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in de dagelijkse bedrijfsvoering een plek biedt.