Is Groen jouw toekomst? GROEN IS NU!

Wil jij een baan waarin je bijdraagt aan een betere wereld en een gezondere leefomgeving? En tegelijkertijd gegarandeerd zijn van werk?

Bezoek dan de groene doe-dagen en maak kennis met al het moois wat het groene vakgebied te bieden heeft! De inloop is vrij en onze foodtruck zorgt voor wat lekkers.
Dus kom op woensdag 3 april tussen 16.00 en 20.00 naar Binder Groenprojecten, Hofhoek 3 Poortugaal (direct naast het metrostation!). Meld je aan via www.trigroeiingroen.nl/groenisnu

Een groen dak op ons VvE-gebouw? Natuurlijk!

Heeft jouw VvE plannen om het dak van het pand te vergroenen? Een mooie ambitie! Want het betekent onder andere verlenging van de levensduur van het dak, meer (eigen) groene buitenruimte en een oplossing voor wateroverlast. Denk ook aan de combinatie met zonnepanelen. Er zijn interessante subsidies om zo’n dak aan te leggen. Bekijk samen met de andere VvE-leden wat de wensen en mogelijkheden zijn. Met een goede voorbereiding is de kans groot dat jullie dakproject slaagt. Een groen dak op jullie VvE gebouw? Binder helpt jullie natuurlijk graag verder!

Boeren op het dak, de stad als ecosysteem

De ontwikkeling van groenvoorziening en het beheer ervan veranderde het afgelopen decennium flink. Zeker in de stad. Volgens Rob Luyk van Binder Groenprojecten uit Poortugaal wordt de buitenruimte steeds meer gekoppeld aan de binnenruimte. Natuurinclusief bouwen en biodiversiteit zijn het motto.

Vulden wij voorheen na de bouw het openbaar groen in, tegenwoordig zitten we al in het voortraject met projectontwikkelaars en architecten om tafel. Groen is een integraal onderdeel geworden van de leefbare en veerkrachtige stad. De stad is een ecosysteem.

Een dak is meer dan een overdekking van een gebouw

Kennissessie over Groene Daken

Donderdag 20 september 2018 vanaf 13:00 uur
Locatie: BDA Dakadvies, Avelingen West 33, Gorinchem (Hoofdentree)


Het dak boven de Meent in Papendrecht

Beste partners, aannemers, installateurs, politici, makelaars, projectontwikkelaars, adviseurs, architecten, corporaties,

Hoe u het wendt of keert, in Nederland hebben we te maken met verandering in het klimaat en krijgen we te maken met extreme weersituaties zoals hevige neerslag, extreme droogte en langdurige hitte.

Mini-symposium ‘BREEAM’

Op dinsdag 18 september organiseren we samen met  Regelink Ecologie & Landschap en  RANOX natuuraannemer het mini-symposium ‘BREEAM’. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

BREEAM is een duurzaamheidscertificaat voor gebouwen en gebieden dat verkregen kan worden door het behalen van BREEAM punten. Hoe groener en duurzamer het gebouw, des te hoger de BREEAM-score. Maar hoe kunnen deze punten gerealiseerd worden? Wat zijn kansen vóór en wat zijn aandachtspunten bij het behalen van een BREEAM- certificaat? En wat draagt BREEAM bij aan de biodiversiteit in een stedelijke omgeving?

Op deze vragen en onderwerpen gaan vier sprekers in tijdens het mini-symposium ‘BREEAM’ op dinsdag 18 september! Het belooft een interessante middag te worden voor iedereen die zich bezig houdt met ruimtelijke ecologie, werkt als architect, projectontwikkelaar, bouwaannemer of vastgoedbeheerder en daarbij werkt aan een duurzaam vastgoed en buitenruimte.

Nieuw natuur initiatief gestart: Natuurpro

Netwerk van natuur professionals gaat samenwerken aan een groener Nederland

Per 1 juni start er een nieuw natuur initiatief genaamd Natuurpro. Het initiatief is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties die actief zijn in de groenvoorziening, landschapsarchitectuur, natuurontwikkeling en ecologie.

Natuurpro werkt aan een groener Nederland waarbij als concreet doel wordt gesteld dat de leefomgeving en de natuur hand in hand moeten gaan. Natuurpro wil dit bereiken door samen te werken met haar netwerk van natuur professionals.

“Met Natuurpro geven we antwoord op maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot natuur.”
Aldus Wim van Ginkel, één van de initiatiefnemers van dit concept.

 

Groenbedrijven participeren in Tijd voor Taal

Vijf werkgevers in de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk bieden taallessen aan hun personeel aan. Bij Binder Groenprojecten en GKB Groep gaat het om vijftig medewerkers. Welke cursus gevolgd wordt, hangt af van het huidige taalniveau van de medewerker.

Werkgevers ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst Taal voor Tijd. Vlnr Hans van den Brule en Henk Klaucke namens de BAR-organisatie, Rob Luyk van Binder Groenprojecten, Teunis Kraaijeveld van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf en Arjan Kraaijeveld van de GKB Groep.