Kom naar ons Open Dak en workshop Dakkeren op 27 april

Op de publieksdag van de Dag van de Stadslandbouw en in het kader van ER Groeit van Eetbaar Rotterdam zaterdag 27 april, zijn ook de Dakakkers op het Rotterdamse Het Schieblock te bezichtigen. Tussen 11.00 en 16.30 uur staan de dakboeren en – imkers voor u klaar om tekst en uitleg te geven over deze 1000 m2 grote stadslandbouwdaken.

Vanaf 13.00 uur een workshop van dakboer/imker Wouter Bauman samen met Rob Luyk van Binder Groenprojecten de aannemer.

Workshop
In de workshop van dakboer/imker Wouter Bauman krijgt u vooral een ervaringsverhaal over de Dakakkers. Hoe is het het afgelopen jaar gegaan? Wat waren de tegen – en wat de meevallers? Wat is het verschil tussen groenten verbouwen op het dak en ‘gewoon’ op de grond? Welke groeten en kruiden ‘doen het’ wel en niet? Gedijen de bijen?

Aannemer Binder Groenprojecten is aanwezig om technische vragen te beantwoorden over de aanleg van een dergelijk dak en het gebruikte substraat. Na het ‘praten’ gaan we aan het ‘work’ op het dak. Dus ‘handen uit de mouwen!’. O, ja, boerenklompen zijn op het dak ‘verboden’. Aanmelden bij Wouter Bauman, w.bauman@milieucentrum.rotterdam.nl. Er zijn 15 plaatsen en de deelname is gratis.

Programma 27 april
11.00 – 16.30 uur: Open dak
13.00 – 14.30 uur: Workshop Dakakkeren

Adres: Schiekade 189 / Rotterdam