Vogelhof

Opvallend aan Vogelhof is de 1.700 m2 afgesloten binnentuin in het hart van het complex. Deze groene daktuin biedt niet alleen een fijne plek voor bewoners, maar is ook slim ontworpen om duurzaam met water om te gaan. Binder Groenprojecten heeft deze innovatieve daktuin mogen realiseren.

Vogelhof

Utrecht

Daktuinen
Ontwerp en advies

Beneden parkeren,

boven recreëren.

De binnentuin fungeert als een groen dak, dat boven op de ondergrondse parkeergarage is aangelegd. Hierdoor wordt niet alleen de ruimte geoptimaliseerd, maar wordt ook regenwater op een slimme manier benut.

Het centrale element van de daktuin is namelijk een geavanceerd waterbergingssysteem, ontwikkeld in samenwerking met Optigrün. Het systeem vangt het regenwater op van alle compartimenten en slaat het op in een reservoir, om het vervolgens te gebruiken als buffer tijdens droogte.

De binnentuin bestaat uitvier compartimenten, elk ongeveer 425 m2 groot. Deze compartimenten zijn voorzien van retentieboxen van 170 mm hoog, waarop een filterlaag en substraatlaag zijn aangebracht. In de substraatlaag is beplanting aangebracht. De binnentuin bestaat uit verschillende delen met privétuinen en gezamenlijke terrassen met zitplekken en grasvelden.

Project: Engineering en aanleg daktuin met innovatief retentiedak.

Bijzonderheid: Afgesloten binnentuin op parkeergarage met geavanceerd en geautomatiseerd waterbergingssysteem.

Opdrachtgever: Burgland Bouw

Oppervlak: 1.700 m2

No items found.

300+

Jaarcontracten onderhoud

367.919

m2 daktuinen aangelegd

28.494.590

liter wateropslag

50+

medewerkers